Retro Disco - Retro Diszkó - Nosztalgia Disco > Dévényi Tibor

Főoldal

Retro Disco

Retro D.J.-k

Retro lemezek

Kapcsolat


Dévényi Tibor


Rendeld meg Dévényi Tibort rendezvényedre!

Dévényi Tibor életrajza

Még gyerekszínészként kezdett el különböző rádiós és televíziós műsorokban szerepelni. Parodistaként megnyerte az 1965-ös Ki Mit Tud-ot. 1966-ban ugyan felvették a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, de úgy döntött, a tanulmányait félbeszakítja, és helyette színésznek áll, a Vidám Színpad tagja lett.

1969-től az Országos Rendező iroda elsőszámú műsorvezetője volt. Így az Omega-, az Illés-,és a Metró koncertek állandó házigazdája. 1972-től dolgozott lemezlovasként.

B Tóth Lászlóval és Arató Andrással ők hárman honosították meg hazánkban a szakmát. A nyolcvanas évek elején a pusztavacsi rockfesztiválok egyik főszervezője, ezért 1984-ben Békedíjat is kapott.

Ő honosította meg a magyar televíziózásban az interaktív televíziós játékokat még a kilencvenes évek elején. Havilapot indított Három Kívánság címmel. 1995-ben felkerült a kézelnyomata a rockcsillagok falára.

További Retro D.J.-k:  

Arató András B. Tóth László Dj. Dominique Dj. Spigi Boy Kovács Nagyember László Dj. Lotters D.J. Mizsola Dj. Nikolaj Ban Dj.  Dj. Török János

 

X faktor rajongói oldal