Retro Disco - Retro Diszkó - Nosztalgia Disco > D.J. Spigi Boy

Főoldal

Retro Disco

Retro D.J.-k

Retro lemezek

Kapcsolat


D.J. Spigi Boy


Rendeld meg D.J. Spigi Boy.-t rendezvényedre!

Az elmúlt években már Magyarországon is kialakult egy elismertebb réteg a DJ-k között, az ide tartozó DJ-k nevei forognak közszájon professzionális körökben, a lemezeik pedig a klubokban. Nehéz felzárkózni közéjük, bár szubjektív lehet, hogy ki is a tagja ennek a csoportnak. Az viszont nem vitás, hogy DJ Spigiboy ide tartozik. Az ismert DJ teljesen más területről érkezett a zene világába: az ELTE TTK programozó-matematikus szakán végzett, mint matematikus és számtech-matek tanár.

Pályája kezdetén, még diákként két év kellett, hogy beküzdje magát a kollégiumi stúdióba, majd a bulik révén társai szívébe is. A nyolcvanas évek végén és kilencvenes évek elején pedig helyi diszkókban lemezlovaskodott, főleg Vác környékén: Vácrátóton, Őrbottyánban, Váchartyánban és Sződligeten. Szívesen emlékszik vissza Püspökhatvanra, ahol hat évig, 1993 és 1999 között szórakoztattta a bulizókat péntekenként. Közben a kilencvenes évek derekán Vácott is zenélt, a VSE diszkóban, valamint 95 és 97 között Kerepesen, a Nevada diszkóban..

Ezekben az években elsősorban funky zenét játszott, s csak később tért át a house-ra. 1999-től Székesfehérvár is megismerte a nevét (West Side Music Club), ám a nagy áttörést az E-Klub jelentette. A hely közönsége 1999-től tudta, hogy ha péntek, akkor Spigi. Nem kis dolog, ha egy magyar DJ külföldön játszik, így mindenképp említésre méltó, hogy Spigi meghívást kapott Szentpétervárra két fellépés erejéig, de járt már Horvátországban és Szlovákiában is. A nagyobb kereskedelmi rádiók és tévék is nyitnak a DJ-k felé, így egyre többet szerepel a médiában is. Véleménye szerint a mixlemezek kora lassan lejár, a lemezlovasok közül is azok léphetnek előrébb, akik saját zenét alkotnak. Szavához hűen Spigiboy önálló anyaggal is próbálkozik: 1998-ban "Sound" című dala megjelent a Hungarian House Only 2. nevezetű korongon. Innentől kezdve pedig megállíthatatlanul ontotta szerzeményeit.

A 2002-es év nagy sikere volt a "Back On The Street" szám, amely nagyban köthető az augusztusi Budapest Parádéhoz, hiszen Spigiboy Timóval közös szerzeménye a Parádé egyik dala lett, illetve felkerült a Budapest Parádé 2002 válogatás lemezre. 2003-ban Erős Attilával közös korongot készített, amelyen kizárólag olyan dalok, illetve remixek találhatóak, amelyek valamelyikük nevéhez kötődnek. A sikeres páros az elmúlt években számos helyen lépett fel együtt, idén tavasszal pedig teljesen megújuló zenei világgal jelentkeznek. Ennek első lépése a Retro Poptarisznya lemez, amelyet B. Tóth Lászlóval közösen készítettek el. A lemezen hallhatjuk a 80-as, kilencvenes évek nagy slágereit újramixelve és újra felénekelve olyan környezetben, mintha csak ma születtek volna.Azóta: Retrotarisznya 2. , Dj Dominique- Best of Hungarissimo, BanDj-Retro Collection lemezek producere is én voltam.

Arató András B. Tóth László Dévényi Tibor Dj. Dominique Kovács Nagyember László Dj. Lotters D.J. Mizsola Dj. Nikolaj Ban Dj.  Dj. Török János

 

X faktor rajongói oldal